Vliegtickets Reykjavik

Wanneer je er voor kiest om een vlucht te boeken naar Reykjavik zal je kunnen vaststellen dat je in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet zal landen op de luchthaven van Reyjavik zelf, maar wel op deze van Keflavik. Dit is namelijk de grootste internationale luchthaven van IJsland. Vanaf Reykjavik worden in principe geen internationale vluchten uitgevoerd, tenzij naar de omliggende eilanden.

Vliegtickets naar Reykjavik boeken

Het boeken van vliegtickets naar Reykjavik is tegenwoordig bij verschillende luchtvaartmaatschappijen mogelijk. In eerste instantie is er natuurlijk de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland, namelijk Icelandair die haar vluchten uitvoert naar Keflavik Airport. Icelandair beschikt zowel in België als Nederland over de meest frequente vluchten. Dit gezegd zijnde is het eveneens mogelijk om een beroep te doen op andere luchtvaartmaatschappijen. We stellen ze graag even aan je voor.

1.) Icelandair (vanuit België & Nederland)

Icelandair vliegt zowel vanuit België (Zaventem) als Nederland (Schiphol) gedurende de zomer rechtstreeks naar de internationale luchthaven van Keflavik in IJsland. De vlucht duurt zo’n twee uur en dertig minuten en kost ongeveer een 350 euro heen en terug als u er vroeg genoeg bij bent! Icelandair is de enige luchtvaartmaatschappij die vanuit België rechtstreeks op IJsland vliegt, maar enkel en alleen gedurende de zomermaanden.

2.) Lufthansa (vanuit België)

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vliegt via één of meerdere tussenlandingen naar IJsland. Wanneer u vanuit Zaventem vliegt maakt u in de meeste gevallen een tussenlanding op Hamburg om van daaruit rechtstreeks door te vliegen naar Keflavik. Hou er rekening mee dat u voor deze vlucht al snel minimum 4 uur tijd nodig heeft. De prijs voor een dergelijk ticket ligt in de meeste gevallen rond de 600 euro.

3.) SAS (vanuit België en Nederland)

Ook SAS vliegt vanaf de luchthaven van Zaventem via één tussenlanding naar Keflavik. In de meeste gevallen vindt deze tussenlanding plaats op de Deense luchthaven van Kopenhagen. Van daaruit gaat de vlucht rechtstreeks verder naar Keflavik. Voor een dergelijk ticket bent u ongeveer 450 tot 500 euro kwijt. Vanuit Nederland vliegt SAS eveneens naar IJsland, maar dan via een tussenlanding op Stokcholm. De verbinding is dus in principe nagenoeg dezelfde als in België, maar er wordt niet geland op de luchthaven van Kopenhagen, maar op die van het Zweedse Stockholm. De vlucht neemt ongeveer vier uur en dertig minuten in beslag en dan rekenen we de overstaptijd natuurlijk nog niet mee. U bent voor zo’n ticket indien u op tijd boekt zo’n kleine 500 euro kwijt.

Voordelig een vlucht naar Reykjavik boeken

De prijzen van de vliegtickets naar IJsland en Reykjavik zijn door de jaren heen aanzienlijk voordeliger geworden. Dit heeft er voor gezorgd dat voordelig een vlucht naar Reykjavik boeken tegenwoordig eigenlijk geen enkel probleem meer hoeft te zijn, in tegendeel. Voor een vlucht Brussel – Reykjavik kan je wellicht het beste kijken in de richting van Icelandair. Is het voor jou geen probleem om bijvoorbeeld vanaf de luchthaven van Schiphol in Nederland te vliegen? In dat geval kan een vlucht met Transavia eveneens het overwegen waard zijn. Deze Amsterdam – Reykjavik vliegtickets zijn doorgaans een stuk goedkoper dan de tickets die je vanaf de luchthaven van Zaventem in België kan boeken.

Extra informatie voor vliegen naar Reykjavik

Tot slot zijn er heel wat reizigers die nog geconfronteerd worden met enkele vragen met betrekking tot hun vlucht Brussel – Reykjavik. Hoelang is het bijvoorbeeld vliegen naar de hoofdstad van IJsland? Dat valt reuze mee. In de praktijk is het zo dat een rechtstreekse vlucht doorgaans niet langer duurt dan 3 uur en 30 minuten. De ligging van IJsland zorgt er voor dat zelfs heel wat reizigers die naar de VS vliegen eerst even halt houden op dit avontuurlijke eiland alvorens verder te vliegen naar bijvoorbeeld de oostkust van de Verenigde Staten.

Tot slot kan het ook interessant zijn om een auto te huren op het vliegveld van Reykjavik / Keflavik. Hier je auto huren zorgt er voor dat je meteen een wagen ter beschikking hebt voor je vakantie. Bovendien kan je ze na afloop van je reis ook eenvoudig terug op de luchthaven zelf achterlaten. Het spreekt voor zich dat ook dit alleen maar mooi meegenomen is.