Golden Circle Tour

Eigenlijk is heel IJsland één groot openluchtmuseum. Dit gezegd zijnde is er natuurlijk één route die in het bijzonder in het oog springt. Het gaat hierbij om de zogenaamde ‘Golden Circle’. De Golden Circle op IJsland is een route van om en bij de 300 kilometer. Deze route voert je mee langs drie van de belangrijkste hoogtepunten van het eiland. Het gaat hierbij niet alleen om Þingvellir, maar ook om de waterval Gullfoss evenals om de geiser ‘Geysir’. Eén van de voornaamste redenen waarom de Golden Circle door de jaren heen zo populair is geworden heeft te maken met de ligging in de directe omgeving van de IJslandse hoofdstad. Voor veel mensen die IJsland voor het eerst bezoeken vormt de Golden Circle dan ook de eerste echte kennismaking met de indrukwekkende IJslandse natuur. Ben jij ook van plan om deze route af te leggen? Hou dan zeker rekening met de aandachtspunten zoals aangegeven hier op deze pagina!

De populairste excursies naar de Golden Circle

Een ideale kennismaking met IJsland

IJsland staat er om bekend een eiland te zijn welke zich kenmerkt door een bijzondere natuurpracht. De omgevingen op IJsland zijn niet alleen wondermooi, daarnaast zijn ze ook nog eens erg ruig en bijgevolg zeer indrukwekkend. Zelfs wanneer je bijvoorbeeld slechts een citytrip naar Reykjavik hebt geboekt is het mogelijk om IJsland op deze manier te leren kennen. Wie of beter gezegd wat is daar voor verantwoordelijk? De ‘Gouden Cirkel’ uiteraard! Door haar relatief beperkte afstand van slechts 300 kilometer is het perfect mogelijk om deze route in één enkele dag af te kunnen leggen. Ook tijdens een weekendje weg kan de Golden Circle dus zonder enige moeite in je planning worden opgenomen. Zo kan iedereen, ongeacht de duur van hun vakantie kennismaken met enkele van de mooiste troeven die IJsland te bieden heeft.

De Gouden Cirkel uitbreiden met deze tips

Standaard is het zo dat de Gouden Cirkel op IJsland zich hoofdzakelijk focust op het bezoeken van drie belangrijke locaties. Zoals eerder reeds aangegeven gaat het hierbij om:

  • Het nationaal park Þingvellir;
  • De indrukwekkende waterval Gullfoss;
  • De iconische geiser ‘Geysir’ die haar naam heeft geleend aan alle andere geisers;

Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat je tijdens een individuele rondreis op IJsland perfect ook tal van andere locaties kan bezoeken. Tijdens het afrijden van de Golden Circle op IJsland kan je bijvoorbeeld ook halt houden bij het helderblauwe kratermeer Kerið. Deze is terug te vinden tussen de hoofdstad van IJsland Reykjavik en de Gullfoss waterval. Een andere aanrader luistert naar de naam ‘Faxi’. Het betreft hier een 100 meter brede en 7 meter hoge waterval welke deel uitmaakt van de Tungufljót rivier. Het spreekt voor zich dat er tijdens het afleggen van de Golden Circle nog heel wat extra mooie locaties te bezoeken zijn.

Individueel de Golden Circle afrijden

De Golden Circle op IJsland afrijden kan je in principe perfect op eigen houtje doen. De Golden Circle vormt namelijk een deel van de ringweg waardoor je niet over speciaal vervoer dient te beschikken. Een goede auto (en een paar reservebanden, want je weet maar nooit) zijn in principe voldoende. Let wel, het spreekt voor zich dat je met een dergelijke, standaard auto in IJsland beter niet afwijkt van de gewone wegen. Doe je dat wel? Dan kan je mogelijks in de problemen komen.

Hoe dan ook, voor een eerste kennismaking met IJsland is het afleggen van de Golden Circle sowieso eigenlijk reeds een zeer mooie start. Heb je geen huurauto ter beschikking? Dan kan je eventueel kiezen voor een private tour. Let wel, een dergelijke private excursie is uiteraard niet erg voordelig. De Golden Circle zelf rijden is dan wellicht een behoorlijk stuk interessanter. Bovendien kan je alleen op deze manier pas echt rekenen op een optimale vrijheid.

De populairste excursies naar de Golden Circle

Golden Circle tickets voor een georganiseerde tour

Wil je niet zelf hoeven te rijden en wil je bovendien tijdens het ontdekken van de Golden Circle kunnen rekenen op de expertise van een ervaren gids? In dat geval kan het doorgaans veel interessanter zijn om er voor te kiezen om Golden Circle tickets voor een georganiseerde tour te boeken. Er worden vanuit Reykjavik heel wat verschillende groepsexcursies georganiseerd voor wat de Golden Circle betreft. Enkele bekende voorbeelden van dergelijke tours zijn onder meer:

Voor welke van de hierboven aangegeven Golden Circle excursies jij uiteindelijk ook mag kiezen, je zal steeds kunnen vaststellen dat deze route je in slechts een paar uur tijd kennis laat maken met enkele van de absolute hoogtepunten van dit adembenemende eiland. Absoluut een aanrader dus!