Tours & Activiteiten in Reykjavik

Een vakantie naar Reykjavik en bij uitbreiding naar heel IJsland boeken betekent dat je, je klaar moet maken voor een inspannende reis waarbij je van de ene verrassing in de andere zal vallen. Vanaf het eerste moment dat je voet op IJslandse bodem zet zal je worden overvallen door de drang om dit ongelofelijk boeiende land te ontdekken. Zowel binnen als buiten de hoofdstad Reykjavik zijn heel wat prachtige bezienswaardigheden terug te vinden die je beslist niet over het hoofd zal willen zien. Wil je graag deze bezienswaardigheden op de meest optimale wijze kunnen ontdekken? Dan is het boeken van één van de vele tours vanuit Reykjavik zeker de moeite waard!

Wat te doen in Reykjavik?

Door de jaren heen heeft IJsland voor een groot deel de kaart van het toerisme getrokken. Toen de economische situatie in het land verbeterde en reizen naar IJsland plots veel betaalbaarder werden heeft dat de ogen van heel wat reizigers geopend. Reykjavik en eigenlijk heel IJsland zijn een toeristische parel die wacht om ontdekt te worden. Binnen de hoofdstad Reykjavik is het reeds mogelijk om tal van verschillende tours te boeken. Enkele populaire tours zijn met name:

  • De VIP CityWalk Tour met een echte Viking;
  • De Reykjavik Food Walk langs de beste eetlocaties;

Bovendien is het zo dat er vanuit Reykjavik ook ongelofelijk veel verschillende torus en activiteiten naar de omgeving worden ondernomen. De manier waarop dit gebeurt is geheel aan jou. Zo zijn er uitstappen mogelijk met de auto (4×4), maar ook met de boot en zelfs met de helikopter!

Welke Reykjavik Tours zijn er allemaal beschikbaar?

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland waardoor het niet meer dan logisch is dat er vanuit deze stad de meeste excursies worden aangeboden. Deze excursies kunnen je zoals hierboven reeds aangegeven op verschillende manieren kennis laten maken met het mooiste dat IJsland te bieden heeft. Enkele populaire dagtochten die vanuit Reykjavik worden aangeboden zijn:

Bijzonder veel mensen die naar IJsland afreizen houden het bij de klassieke activiteiten of excursies zoals de Golden Circle. Daar is niets mis mee, want deze route is gewoon ongelofelijk mooi, maar IJsland heeft nog veel meer te bieden. Durf dus zeker ook eens te kiezen voor één van de minder bekende activiteiten vanuit Reykjavik en laat je verrassen door de ongelofelijke veelzijdigheid waar IJsland toch echt wel over beschikt.

Individuele activiteiten in Reykjavik ondernemen?

Je kan er in Reykjavik voor kiezen om een keuze te maken uit tal van verschillende tours. Concreet betekent dit dat je kan opteren voor een excursie in groep, maar er zijn ook heel wat private activiteiten te boeken. Let wel, deze zijn een stuk duurder in vergelijking met de groepsactiviteiten. Bovendien kan de beschikbaarheid, vooral in de zomermaanden sterk tegenvallen. Wil je dus graag een bepaalde individuele activiteit in Reykjavik ondernemen tijdens je vakantie? Zorg er dan voor dat je deze tijdig boekt! Alleen zo kan je een mogelijke teleurstelling voorkomen.