Sport

Wie denkt dat er op het grillige IJsland niet aan sport wordt gedaan heeft het aardig mis. In eerste instantie staat IJsland en bijgevolg ook Reykjavik vooral bekend omwille van de vele plaatsen om te zwemmen of gewoon heerlijk te genieten in het water. De natuurlijke bronnen die op deze website uitgebreid worden besproken vormen daar uiteraard een mooi voorbeeld van. Mensen die tijdens hun vakantie graag zwemmen of genieten van een wellnessbehandeling zijn op IJsland hoe dan ook beslist aan het juiste adres, maar er is meer. IJsland is bijvoorbeeld ook het land dat de topvoetballer Eiður Guðjohnsen heeft voortgebracht en ook op vlak van andere disciplines staan IJslanders beslist hun mannetje (of vrouwtje). Ben je geïnteresseerd in de sporten die in Reykjavik worden beoefend? Ontdek er dan snel alles over op deze pagina!

Zwemmen in Reykjavik

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven staat sporten in Reykjavik veelal in het teken van water, water en nog eens water. Zwemmen is niet alleen bij bezoekers van de stad, maar ook bij inwoners bijzonder populair. Er zijn verspreid over de stad verschillen binnen- en buitenzwembaden terug te vinden waarin je heerlijk kan vertoeven. Let wel, tijdens de koude wintermaanden vriezen de meeste meren waar je mag zwemmen dicht waardoor de zwembroek plaats moet maken voor een dikke jas en ijsschaatsen aan de voeten. Toch, ook dit is beslist een aanrader. Na het ondergaan van de zon schaatsen op een dichtgevroren meer op IJsland is sowieso reeds een bijzondere gebeurtenis, maar met een beetje geluk wordt je ook nog eens getrakteerd op het magische noorderlicht. Hier is slechts één woord voor; subliem!

Voetbal in Reykjavik

Het is opvallend, maar voetbal geniet op IJsland een meer dan degelijke populariteit. Veel van deze populariteit is uiteraard te danken aan de profvoetballer Eiður Guðjohnsen die clubs als Barcelona en Chelsea op z’n CV heeft staan. Deze bekende voetballer werd geboren in Reykjavik en wordt door de IJslanders op handen gedragen. In de stad vinden we ook het nationaal stadion van IJsland terug, namelijk het Laugardalsvöllur. Het bescheiden stadion beschikt over in totaal 10.000 plaatsen. In het stadion worden de matchen van de IJslandse nationale ploeg afgewerkt, maar ook het vrouwenelftal, de U21 en U19 werken hier hun matchen af. In 2006 werd de oude tribune die reeds dateert van 1958 gerenoveerd en uitgebreid. Wanneer je als voetballiefhebber een vakantie in Reykjavik hebt geboekt kan het beslist interessant zijn om eens een bezoekje te brengen aan dit voetbalstadion! Naast voetbalwedstrijden worden er ook regelmatig atletiekwedstrijden gehouden.

Golfen in Reykjavik

Golfen en IJsland zijn misschien twee zaken die op het eerste zicht niet goed samen gaan, maar toch. In Reykjavik zijn twee golf courses terug te vinden, namelijk de Korpulfsstadir en Grafarholt. Beide plaatsen zijn opengesteld voor het publiek waardoor je dus niet verplicht wordt om (er als reiziger) meteen een lidmaatschap af te sluiten. Het hoeft niet gezegd dat ook golfen op IJsland of in Reykjavik iedere keer opnieuw een zeer bijzondere ervaring is. Beslist een aanrader!