Rondreis IJsland

IJsland is in vele opzichten een unieke vakantiebestemming. Tijdens een rondreis doorheen IJsland zal je dan ook in aanraking komen met enkele van de vele wonderen der natuur. Verspreid over het eiland zijn dan ook niet alleen prachtige watervallen terug te vindwaten, wat ook te denken van de imposante vulkanen en de ronduit verrassende geisers? Het boeken van één van de verschillende rondreizen doorheen IJsland is in de praktijk veruit de beste manier om kennis te maken met alle wonderen die dit eiland voor jou in petto heeft. Wil jij graag meer te weten komen over het maken van een rondreis door IJsland en wil je bovendien ook graag ontdekken bij welke partijen je zo’n rondreis kan boeken? Je komt er alles over te weten hier op deze pagina!

Waarom kiezen voor een rondreis in IJsland?

Op het ogenblik dat je van plan bent om een vakantie te boeken naar IJsland zal je kunnen vaststellen dat er in het bijzonder heel wat speciale rondreizen zijn die worden aangeboden. Dat is ook logisch. Ondanks het feit dat Reykjavik werkelijk een zeer aantrekkelijke en leuke stad is moet het namelijk gezegd dat de rest van IJsland toch nog net wat indrukwekkender is. Je hoeft daarvoor niet perse ver te reizen, want ook de zogenaamde Golden Circle in de omgeving van Reykjavik is een aanrader. Dit gezegd zijnde zou het zonde zijn om uitsluitend in deze regio te vertoeven. Ook het noorden van IJsland met die andere leuke stad, namelijk Akureyri heeft namelijk heel wat moois voor jou in petto! Het boeken van een rondreis op IJsland zorgt er dan ook voor dat je in één klap alle verschillende gezichten van dit indrukwekkende eiland leert kennen.

Welke rondreizen op IJsland zijn de moeite waard?

Door de jaren heen hebben tal van verschillende reisorganisaties en touroperators er voor gekozen om reizen naar IJsland in het leven te roepen. Het kan hierbij gaan om heel wat sterk uiteenlopende reizen. Zo zijn er natuurlijk de rondreizen die slechts een gedeelte van het eiland ontdekken, maar is het ook mogelijk om de hele Ringweg af te rijden. Dit is in principe nog steeds de beste manier om het eiland in al haar glorie te ontdekken. Let wel, regelmatig zal er even moeten worden afgeweken van deze ringweg. Ook dieper in IJsland zijn er namelijk heel wat prachtige locaties te ontdekken. Enkele reisorganisaties die een rondreis op IJsland organiseren zijn onder meer:

  • 333Travel.be;
  • Djoser.be;
  • Pharosreizen.be;
  • SNP.nl;

Niet alleen de bovenstaande reisorganisaties bieden een rondreis aan doorheen IJsland. Dit geldt ook voor de bekende touroperator TUI. Zij beschikt over rondreizen vanaf 5 dagen welke je tevens kennis laten maken met enkele prachtige bezienswaardigheden op IJsland. Denk hierbij niet alleen aan de culturele pareltjes van Reykjavik, maar ook aan de ijsfiguren in de populaire Lofthellir Cave. Ook andere rondreizen behoren bij TUI tot de mogelijkheden. Het volledige aanbod even ontdekken kan dan ook de moeite waard zijn.

Een rondreis naar IJsland voor 10 dagen boeken

Wanneer je graag een rondreis wenst te boeken naar IJsland spreekt het voor zich dat je daarvoor best een beetje tijd kan voorzien. Hoeveel tijd je voor jouw rondreis moet voorzien is een beetje afhankelijk van wat je allemaal wenst te ontdekken op IJsland. In principe is een rondreis naar IJsland boeken voor 10 dagen of langer wel een must. Alleen op deze manier kan je niet alleen al het moois van de regio van Reykjavik, maar ook van de rest van het eiland ontdekken. Ook het noorden heeft namelijk behoorlijk wat mooie pareltjes voor jou in petto! Wil je toch liever wat minder lang op vakantie gaan naar IJsland? Dan is ook dat uiteraard mogelijk. Ook rondreizen voor 8 en 5 dagen zijn bijvoorbeeld een optie. Enkele korte rondreizen naar IJsland die worden aangeboden zijn:

  • De 7 dagen durende ‘Winterreis IJsland’ die wordt georganiseerd door Djoser;
  • De 8 dagen durende ‘Watervallen & Lavavelden’ rondreis van Pharos Reizen;
  • De 8 dagen durende ‘Ultimate Thule’ wandelvakantie van SNP.nl;

Een rondreis naar IJsland voor 14 dagen boeken

Wil jij toch graag zoveel mogelijk van  de pareltjes  van IJsland kunnen ontdekken tijdens jouw rondreis? In dat geval is een rondreis doorheen IJsland boeken van ten minste 14 dagen zeker de moeite waard. Tijdens  een dergelijke reis zal je dan ook niet alleen maar de omgeving van de IJslandse hoofdstad ontdekken. Daarnaast zal ook het noorden van het eiland geen geheimen meer voor jou hebben. Enkele interessante 14-daagse (of langer) rondreizen doorheen IJsland die worden aangeboden zijn onder meer:

  • De Laugavegur & Myvatn rondreis van SNP.nl;
  • De landmannalaugar, Thorsmörk & Myvatn rondreis van SNP.nl;
  • De 13-daagse ‘Rondreis IJsland’ van Djoser.be;

Vaak is het ook mogelijk om te kiezen tussen een begeleide rondreis en een niet begeleide rondreis. In het laatste geval kan je er dan gewoon zelf met een huurauto op uittrekken waardoor je op je eigen tempo al het moois van IJsland kan ontdekken. Of je nu precies de voorkeur geeft aan een groepsreis of aan een individuele rondreis is uiteraard geheel aan jou.

Top rondreizen op IJsland uitgelicht

Het aanbod met rondreizen op IJsland is door de jaren heen aanzienlijk uitgebreid. Het ondernemen van een rondreis met de auto doorheen IJsland is tegenwoordig dan ook razend populair. Wil je liever toch niet zelf rondreizen, maar kunnen rekenen op de voordelen van een groepsreis? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat er meer dan voldoende aanbod bestaat. Wij hebben in ieder geval reeds enkele van de absolute top rondreizen op IJsland voor je uitgezocht en stellen ze graag aan je voor.

1.) 13-daagse Rondreis IJsland (Djoser.be)

De Rondreis IJsland van Djoser.be laat je in 13 dagen tijd kennismaken met de bijzondere natuur van het eiland. Niet alleen ontdek je de vele prachtige kraters die het eiland rijk is, daarnaast maak je kennis met de vulkanische Westmaneilanden en zal je onder de indruk zijn van de vele imposante watervallen. Ook ‘s werelds bekendste geiser, namelijk ‘Geysir’ mag uiteraard niet op de planning van deze bijzondere rondreis ontbreken.

2.) IJskoud de beste! (Pharos Reizen)

Deze 8-daagse rondreis doorheen IJsland is één van de populairste op de markt. In 8 dagen tijd ontdek je namelijk het prachtige zuiden van IJsland samen met het schiereiland ‘Snæfellsnes’. Deze rondreis neemt je mee langs spectaculaire watervallen evenals indrukwekkende, open vlaktes. In deze rondreis zijn de vluchten met Icelandair of Transavia inbegrepen. Ook een geschikte huurauto wordt voorzien bij het boeken van deze rondreis.

3.) Laugavegur & Myvatn 14-daagse rondreis

Deze rondreis van 14 dagen is eigenlijk een spectaculaire rugzaktrektocht welke wordt gecombineerd met een rondreis met huurauto. De trektocht voert je mee van Landmannalaugar over de Laugavegur naar het bosrijke Thorsmörk. Door middel van de rondreis met de huurauto ontdek je de hoogtepunten van de vulkanen van Krafla evenals de Dettifoss en natuurlijk ook de walvissenpopulatie in Husavik.