Reykjavik Airport

Wanneer u naar IJsland vliegt is de kans groot dat u denkt dat u zult landen op Reykjavik Airport. Op het eerste zicht is dat misschien logisch, want Reykjavik is natuurlijk de hoofdstad van IJsland. Niets is echter minder waar. Reykjavik Airport is immers een nationale luchthaven van waaruit met andere woorden uitsluitend landelijke vluchten vertrekken. Wanneer u meer informatie wenst over de internationale luchthaven nabij Reykjavik, dan raden we u aan om de pagina over Keflavik Airport te bezoeken.
Deze pagina voorziet u van alle noodzakelijke informatie over de internationale luchthaven van Keflavik. Bent u wel geïnteresseerd in deze nationale luchthaven en denkt u er over na om binnenlandse vluchten te maken in IJsland, dan is de informatie op deze pagina het lezen waard.

Ligging van Reykjavik Airport

Reykjavik Airport is zoals u waarschijnlijk wel reeds vermoedt gelegen net buiten het centrum van Reykjavik. De luchthaven is gelegen op ongeveer 2 kilometer van Reykjavik. De luchthaven Reykjavik is verder gelegen op een hoogte van 14 meter boven het gemiddelde zeeniveau.

Slechts enkele internationale vluchten

Eigenlijk is de informatie uit de inleiding op deze pagina niet helemaal correct. Er vertrekken wel degelijk een aantal internationale vluchten vanaf de luchthaven van Reykjavik. Deze vluchten hebben echter uitsluitend Groenland en de Faeröer als bestemming. Alles bij elkaar gezien wordt de luchthaven van Reykjavik dan ook hoofdzakelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. Het is van hieruit onder andere mogelijk om naar Akureyri, de hoofdstad van het noorden te vliegen. Ideaal voor toeristen die de belangrijkste steden en regio’s van IJsland willen bezoeken zonder er heen te moeten rijden. De afstand van Reykjavik naar Akureyri is namelijk meer dan behoorlijk.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen

Wanneer u een vlucht vanaf Reykjavik Airport wenst te boeken kunt u daarvoor een beroep doen op verschillende luchtvaartmaatschappijen. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen van IJsland organiseren vluchten vanaf deze luchthaven. Denk hierbij natuurlijk aan Air Iceland, maar verder ook aan Atlantic Airways en Eagle Air.

Vervoer vanaf Reykjavik Airport

Wanneer je een (binnenlandse) vlucht hebt genomen en je bent geland op Reykjavik Airport zal je kunnen vaststellen dat er verschillende mogelijkheden worden aangeboden om je vanaf de luchthaven richting het centrum te verplaatsen. In eerste instantie is er de BSÍ bushalte. Deze bevindt zich op een afstand van zo’n 1,6 kilometer van de hoofdterminal van de luchthaven. Van hieruit is het niet alleen mogelijk om een bus te nemen naar het centrum van Reykjavik, daarnaast zijn er ook verbindingen met de internationale luchthaven van Keflavik.

Het spreekt voor zich dat je er niet alleen voor kan kiezen om de bus te nemen naar het centrum van Reykjavik. Er is dan ook een taxistandplaats op de luchthaven terug te vinden en bovendien worden er ook mogelijkheden aangeboden op vlak van autoverhuur. Wil je graag tijdens je vakantie op IJsland een huurauto ter beschikking hebben? Dan kan je er voor kiezen om je huurauto op te pikken op Reykjavik Airport.

Een auto huren op Reykjavik Airport

Zoals reeds aangegeven is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de belangrijkste (internationale) luchthaven van IJsland niet Reykjavik Airport is, maar wel Keflavik Airport. In het merendeel van de gevallen wordt Reykjavik Airport dan ook vooral gebruikt als luchthaven voor binnenlandse vluchten. De enkele zeldzame internationale vluchten die worden uitgevoerd vliegen dan ook naar Groenland evenals de Faeröer.

Betekent bovenstaande dat het niet mogelijk is om een auto te huren op Reykjavik Airport? Uiteraard niet. Ook op deze luchthaven zijn er verschillende bedrijven actief die er voor hebben gekozen om aan reizigers huurauto’s aan te bieden. Het gaat hierbij om de volgende bedrijven:

  1. Auto Europe;
  2. Rental Car Group;
  3. Reykjavik Rent a Car;

Voor mensen die verzekerd willen zijn van voordelige autohuur op Reykjavik Airport is het eveneens mogelijk om daarvoor een beroep te doen op ‘Cheap Car Rental Island’. Zij zijn niet actief op de site van de luchthaven zelf, maar komen je na aankomst wel ophalen om je naar de plaats te brengen waar de auto op je staat te wachten. Heel wat mensen die op Reykjavik Airport vliegen en hier graag een auto willen huren kiezen er bewust voor om daarvoor een beroep te doen op deze partij.

Een taxi huren op Reykjavik Airport

Het spreekt voor zich dat je er ook voor kan kiezen om een taxi te nemen wanneer je bent aangekomen op de luchthaven van Reykjavik. Een taxi nemen is in de praktijk uiteraard net wat duurder, maar daar staat tegenover dat je wel kan rekenen op een optimaal reiscomfort. Het wordt sterk aangeraden om jouw taxi of luchthavenvervoer vanaf de luchthaven van Reykjavik Airport op voorhand te reserveren. Niet alleen ben je op deze manier verzekerd van een vlotte pick-up, daarnaast kan je veelal ook rekenen op de best mogelijke prijs voor jouw taxirit naar het centrum van Reykjavik. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat je, je over de prijs van je taxi eigenlijk niet erg veel zorgen hoeft te maken.

Dat zoveel mensen er voor kiezen om een taxirit te boeken van Reykjavik Airport naar het centrum van de IJslandse hoofdstad heeft vooral te maken met het scherpe prijskaartje dat er aan verbonden is. Doorgaans hoef je dan ook minder dan 20 euro te betalen voor de transfer van de luchthaven naar het centrum van de stad. Zo kan je comfort en een betaalbaar prijskaartje op uitstekende wijze combineren. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je liever niet zelf met de auto rijden op IJsland, maar wil je ook liever geen gebruik moeten maken van het openbaar vervoer? Dan is het nemen van een taxi zeker en vast een te overwegen alternatief!