Restaurants Reykjavik

Tijdens een vakantie in Reykjavik kan je ongelofelijk veel ontdekken en beleven. Het ontbreekt reizigers in de IJslandse hoofdstad dan ook eigenlijk aan niets. Je vindt er prachtige hotels en andere accommodaties en bovendien zijn er ook heel wat leuke restaurants in Reykjavik te ontdekken. Deze laatste weten alle reizigers uitgebreid te verrassen. Niet alleen kan je in Reykjavik heerlijk eten tegen een interessante prijs, daarnaast is ook de omkadering doorgaans erg gezellig. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies leuke restaurants in Reykjavik zijn om te ontdekken? Je ontdekt ze hier op deze pagina!

Enkele leuke restaurants in Reykjavik om te ontdekken

Het aanbod met restaurants in Reykjavik is behoorlijk groot. Het spreekt voor zich dat niet alle restaurants dezelfde kwaliteit aan de dag weten te leggen, maar toch is het globale niveau van de eetgelegenheden erg goed. Enkele zeer leuke restaurants in Reykjavik die voor elke reiziger een ware aanrader zijn om te ontdekken zijn de onderstaande.

1.) Restaurant ROK

Restaurant ROK in Reykjavik staat er om bekend niet alleen een erg lekkere keuken aan te bieden, daarnaast is het interieur ook erg sfeervol. Bovendien profiteert dit restaurant van haar ligging in de buurt van de Hallgrímskirkja. Wanneer het weer het toelaat kan je er voor kiezen om niet binnen, maar wel buiten op het terras een lekker hapje te eten. Let op, wil je zeker zijn van een tafeltje? Dan is op voorhand reserveren een must!

2.) Restaurant MAT BAR

Dat de restaurants in Reykjavik lang niet altijd groot moeten zijn om goed te zijn maakt MAT BAR duidelijk. Het betreft hier dan ook een kleine, trendy tapasbar waarbij je verschillende kleine gerechtjes kan proeven. Veel van deze gerechtjes zijn geïnspireerd door de typische IJslandse keuken, maar dan wel in de meest hippe vorm die mogelijk is. Uiteraard mag een lekker, bijbehorend drankje ook niet ontbreken. Alle hapjes die je hier krijgt voorgeschoteld worden prachtig gedecoreerd waardoor dit met recht en rede één van de beste restaurants is van Reykjavik en bij uitbreiding van heel IJsland.

3.) Restaurant SNAPS

SNAPS is werkelijk een heerlijk restaurant in Reykjavik, alleen moet je wel tegen een gezellige drukte kunnen. Is dat voor jou geen problemen? Dan is dit voor jou een topadresje om te ontdekken. Een absolute aanrader hier zijn de mosselen met zoete frietjes. Zeker het uitproberen waard!

Waar sushi eten in Reykjavik?

De IJslandse hoofdstad Reykjavik staat er om bekend over een zeer veelzijdig horeca-aanbod te beschikken. Wil je graag tijdens je vakantie sushi eten in Reykjavik? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat er daar heel wat interessante mogelijkheden voor bestaan. Enkele absolute top sushi restaurants in Reykjavik zijn dan ook de volgende:

  • Sushi Social;
  • Sakebarinn;
  • Osushi The Train Tryggvagata;
  • Tokyo Sushi;
  • Tokyo Sushi Glaesibae;

Wat is het beste restaurant van Reykjavik?

Wat nu precies het beste restaurant is van Reykjavik is natuurlijk voor discussie vatbaar. Het hangt er dan ook in de praktijk vooral een beetje vanaf naar welk type keuken jouw voorkeur uitgaat. Alle aangehaalde restaurants op deze pagina kunnen op hun eigen manier een gooi doen naar de titel van beste restaurant van Reykjavik. Dit gezegd zijnde is er natuurlijk ook nog het unieke Perlan restaurant. Ook deze serveert haar gasten namelijk een voortreffelijke keuken en dat bovendien ook nog eens op een ronduit bijzondere locatie. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, er zijn werkelijk heel wat top restaurants te ontdekken in Reykjavik!