Reizen

Wanneer u naar Reykjavik reist heeft u er zonder twijfel reeds over nagedacht welke accommodatie u wenst te huren. Reykjavik en IJsland bieden u op dat vlak tal van mogelijkheden. Het is niet alleen mogelijk om te kiezen voor een hotel, maar ook een appartement en zelfs een vakantiehuis behoort tot de mogelijkheden. Op deze pagina geven we u graag een overzicht van welke accommodaties u in Reykjavik en op IJsland allemaal kunt verwachten.

Hotels in Reykjavik

Wat hotels betreft heeft Reykjavik werkelijk een uitstekend aanbod. Bijna alle IJslanders wonen in één van de twee “hoofdsteden”, waarvan Reykjavik er dus één is. Dit heeft er voor gezorgd dat het toerisme zich hier aardig heeft ontwikkeld in de loop der jaren. Wanneer u met een beperkt budget op reis gaat heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een gewoon standaard, maar wel goed hotel. In deze hotels (of zelfs “hostels”) logeert u tegen een buitengewoon scherpe prijs, ook voor een duur eiland als IJsland.

Wanneer u echter over meer budget beschikt kunt u er voor kiezen om geen gewoon hotel, maar een waar luxehotel te huren. Neem nu bijvoorbeeld eens het Hilton Nordica. Dit is waarschijnlijk het bekendste hotel van heel IJsland en heeft in de loop der jaren aardig wat bekende gasten over de vloer gekregen. Ook the one and only Paris Hilton verblijft er tijdens haar zeldzame bezoeken aan IJsland. Als dochter van hadden we natuurlijk ook niet anders verwacht… In ieder geval toont dit aan dat u in IJsland ook als veeleisende reiziger prima terecht kunt. Het eten in het Hilton Nordica is van een uitstekende niveau en de kamers zijn ronduit prachtig.

Appartementen in Reykjavik

Naast hotels heeft u zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven eveneens de mogelijkheid om een appartement te huren. Het is enigszins opmerkelijk om te zien hoeveel appartementen er op IJsland terug te vinden zijn. In ieder geval kunt u als reiziger een keuze maken uit een behoorlijk gevarieerd aanbod aan appartementen. Ook wat appartementen betreft zijn er accommodaties te vinden die geschikt zijn voor ieders budget. Wanneer u over voldoende budget beschikt en u wenst thuis te komen in een stijlvol en luxueus appartement kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het inmiddels befaamde Reykjavik4You Apartment. Deze appartementen zijn bijzonder stijlvol ingericht en voorzien van een moderne toets. Iets minder luxueus, maar eveneens van een uitstekende kwaliteit is het Reykjavik Residence Apartment Hotel. Volgens velen is dit zelfs het beste appartement dat u als toerist kunt vinden in heel IJsland. Het Apartment K is dan tot slot weer vooral gericht op jongere gasten die de hippe buurt waarin het appartement is gelegen wel weten te waarderen.

Vakantiewoningen in Reykjavik

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, in Reykjavik zelf zult u waarschijnlijk als buitenlander niet snel de mogelijkheid voorgeschoteld krijgen om een vakantiewoning te huren. Hoe dan ook moet het gezegd worden dat de woningen die als vakantiewoning worden verhuurd in Reykjavik veelal door de eigenaars zelf worden beheerd. Dit zorgt er voor dat u via een touroperator of boekingssite waarschijnlijk maar moeilijk aan een vakantiewoning zult geraken. Wanneer u van plan bent om terug te keren naar IJsland wordt het dan ook aangeraden om ter plaatse de nodige informatie in te winnen over vakantiewoningen.

Hotel of appartement boeken in Reykjavik?

Heeft u beslist om een hotel of appartement te boeken in Reykjavik of misschien wel op een andere locatie in IJsland? In dat geval kunnen we u aanbevelen om eens een kijkje te nemen op Booking.com. Booking.com is een website die u voorziet van een uitgebreid aanbod aan hotels en appartementen in de hoofdstad Reykjavik, maar ook in andere delen van IJsland. Booking.com biedt u echter niet alleen een uitgebreid aanbod aan accommodaties, maar is ook nog eens bijzonder scherp geprijsd. Wacht dus niet langer en maak snel kennis met de hotels en appartementen in Reykjavik en IJsland op Booking.com.