IJsland Reizen

IJsland staat algemeen bekend als één van de meest indrukwekkende landen ter wereld… althans wanneer het aankomt op natuurpracht. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat reizen naar IJsland door de jaren heen zo populair zijn geworden. Overweeg jij ook om kennis te maken met dit ronduit bijzondere eiland en wil je dan ook graag meer te weten komen over de verschillende reizen naar IJsland die er worden aangeboden? Dan ben je daarvoor op deze pagina aan het juiste adres!

Welke verschillende soorten IJsland reizen bestaan er?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de verschillende manieren waarop je naar IJsland kan afreizen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen verschillende mogelijkheden. Denk hierbij onder meer aan:

  1. Een citytrip naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik;
  2. Een individuele rondreis naar IJsland;
  3. Een groepsreis doorheen IJsland;

Elk type vakantie beschikt uiteraard over diens specifieke voordelen. Tijdens een citytrip naar IJsland kan je bijvoorbeeld optimaal kennismaken met alle bezienswaardigheden van Reykjavik. Eventueel kan je er ook voor kiezen om een korte uitstap te maken in de omgeving en op die manier de Golden Circle te ontdekken. Dit type van IJsland reis is in het bijzonder interessant voor zij die in slechts enkele dagen tijd iets van IJsland willen kunnen ontdekken.

Het boeken van een rondreis doorheen IJsland, hetzij individueel, hetzij in groep is natuurlijk de meest geschikte manier om alle natuurpracht op dit eiland te ontdekken. Tijdens een rondreis ontdek je niet alleen de (erg mooie) omgeving van Reykjavik, daarnaast leg je wellicht een groot deel van de ringweg af en maak je ook kennis met de vele prachtige locaties in het noorden van het eiland. Voor de meer avontuurlijke reiziger die graag zoveel mogelijk van zijn of haar vakantiebestemming wil ontdekken is een rondreis eigenlijk altijd de meest optimale keuze.

Welke reisorganisaties organiseren reizen naar IJsland?

Vroeger was het zo dat er eigenlijk slechts een handvol reisorganisaties voor kozen om reizen aan te bieden naar IJsland. Tegenwoordig is daar wel verandering in gekomen. Zowel in België als in Nederland zijn er dan ook een groot aantal verschillende reisorganisaties welke zowel individuele rondreizen als groepsreizen aanbieden naar dit prachtige eiland. Enkele voorbeelden van dergelijke reisorganisaties zijn onder meer:

  • Pharos Reizen;
  • 333Travel;
  • Djoser.be;
  • Kras;
  • TUI;
  • FOX Reizen;

Op het ogenblik dat je er voor kiest om één van de reizen naar IJsland te boeken die door deze reisorganisaties worden aangeboden zal er daarbij veelal gebruik worden gemaakt van de vluchten die worden aangeboden door met name Icelandair en / of Transavia. Beide luchtvaartmaatschappijen beschikken over uitstekende verbindingen met de internationale luchthaven van Keflavik op IJsland.

Wanneer een reis naar IJsland ondernemen?

Veel mensen stellen zich de vraag wanneer het nu precies de moeite waard is om een reis naar IJsland te ondernemen. Het antwoord op deze vraag is lastig. Het hoofdseizoen op IJsland zijn duidelijk de zomermaanden. Dit niet alleen omwille van de wat hogere temperaturen (verwacht nog altijd geen echt zomerse waarden uiteraard), maar ook omdat de hoeveelheid neerslag dan een stuk beperkter is dan tijdens andere maanden in het jaar. Het belangrijkste voordeel van de zomermaanden op IJsland is echter terug te vinden in het enorme aantal uren zonlicht. Daar waar het tijdens de winter slechts zo’n 4 uur licht is kan je tijdens de zomermaanden rekenen op tot wel 21 uren zonlicht. Tijd genoeg dus om dit eiland te ontdekken!

Bovenstaande gezegd zijnde kan je ook perfect tijdens de winter naar IJsland afreizen. Ondanks het feit dat de maanden mei tot en met september als de beste reisperiode voor IJsland worden bestempeld is het winterse landschap van dit vulkanische eiland een streling voor het oog. Let wel, tijdens de wintermaanden zijn bepaalde delen van IJsland nagenoeg compleet van de buitenwereld afgesloten.

Uitgelichte IJsland reizen vanuit België

Kan jij ook al niet wachten om kennis te maken met al het moois dat IJsland  voor jou in petto heeft? Wil je dan ook maar wat graag een mooie reis naar dit eiland boeken? Dat kan! Wij hebben alvast enkele populaire reizen naar IJsland van verschillende reisorganisaties voor je op een rijtje gezet.

1.) IJsland, land van vuur & ijs (TUI)

Deze reis naar IJsland die wordt aangeboden door de populaire reisorganisatie TUI is meteen ook één van de meest complete. Je maakt namelijk een complete rondreis in een groep met maximum 25 personen langs alle bekendste hoogtepunten van het eiland. Zo maak je niet alleen kennis met geisers en watervallen, maar ook met gletsjers en uitgestrekte lavavelden. Uiteraard mag ook een bezoek aan de nationale parken van Skaftafell en Thingvellir niet op de planning ontbreken.

2.) Rondreis Zuid-IJsland (SNP.nl)

Deze actieve rondreis voert je zoals de naam reeds laat vermoeden mee naar het mooiste van Zuid-IJsland. Zo maak je niet alleen kennis met Geysir en Gullfoss, maar ook met de zwarte stranden van Reynisfjara. Wil je graag even de drukte in het hoogseizoen op deze plaatsen ontlopen? In dat geval heeft het Zuiden van IJsland nog heel wat alternatieven voor je in petto. Ook de kloof van Fjardárgljúfur en het nationale park Skaftafell zijn bijvoorbeeld de moeite waard.

3.) Winterreis IJsland (Djoser)

De zomer mag dan wel de meest aangewezen periode zijn om een reis naar IJsland te ondernemen, dat neemt niet weg dat dit eiland er ook in de winter prachtig uitziet. De ‘Winterreis IJsland’ welke door Djoser in het leven is geroepen laat je dan ook kennismaken met het wondermooie winterlandschap van IJsland tijdens de meest donkere maanden van het jaar. Wat het boeken van een winterreis naar IJsland nog interessanter maakt? Dat je zo ook de meeste kans hebt om het Noorderlicht te aanschouwen!

4×4 off road reizen in IJsland, spanning verzekerd!

Het merendeel van de gewone rondreizen volgen min of meer de zogenaamde Ringweg die rond het eiland loopt. Het kan echter ook anders. IJsland is namelijk het vakantieland bij uitstek voor de meer avontuurlijke reizigers. Verschillende reisorganisaties hebben er namelijk ook  voor gekozen om speciale 4×4 off road reizen naar IJsland aan te bieden. Tijdens een dergelijke (rond)reis wijk je van de Ringweg af om het woeste binnenland van IJsland te ontdekken. Voor de avontuurlijk aangelegde reizigers onder ons is dit zeker en vast het overwegen waard!