Icelandair

Lange tijd was IJsland een lastig te bereiken bestemming en dat kwam de populariteit van het land in België uiteraard niet ten goede. Dat is jammer, want IJsland mag met recht en rede één van de mooiste en indrukwekkendste landen ter wereld genoemd worden. Wanneer je vandaag de dag vanuit België naar Reykjavik of IJsland wil reizen verloopt dat allemaal gelukkig een stuk eenvoudiger. Tegenwoordig is het immers mogelijk om gebruik te maken van de rechtstreekse vluchten die worden aangeboden door de IJslandse luchtvaartmaatschappij Icelandair. De belangrijkste luchtvaartmaatschappij van IJsland biedt immers rechtstreekse vluchten aan tussen België en IJsland, maar doet dat wel slechts voor een bepaalde periode in het jaar.

Geschiedenis van Icelandair

De hoofdbasis van de luchtvaartmaatschappij Icelandair bevond zich niet altijd in Reykjavik. Toen de luchtvaartmaatschappij werd opgericht werd er voor gekozen om de luchthaven van het in het noorden gelegen Akureyri te gebruiken. Het was pas in 1943 dat Icelandair er uiteindelijk voor koos om haar kamp op te zetten in de hoofdstad van het land. In 1973 koos het toenmalige Icelandair voor een fusie met Loftleiðir, welke toen beter bekend stond als Icelandic Airlines. Het duurde uiteindelijk tot 1979 vooraleer voor het eerst gebruik werd gemaakt van de naam Icelandair. In eerste instantie werd voor het uitvoeren van internationale vluchten gebruik gemaakt van populaire DC-8 toestellen. Later, in de negentiger jaren werden deze uiteindelijk vervangen door Boeing 757 toestellen.

Vluchten van Brussel naar Keflavik met Icelandair

Sinds enkele jaren heeft Icelandair er voor gekozen om ook vanaf de luchthaven van Zaventem naar IJsland te vliegen. Je kan dan ook een rechtstreekse vlucht boeken naar de internationale luchthaven van Keflavik. De gemiddelde vluchtduur van deze vluchten bedraagt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Een heen- en terugvlucht boeken met Icelandair vanuit Brussel naar de internationale luchthaven van Keflavik hoeft overigens ook helemaal niet zo duur te zijn als veel mensen denken, in tegendeel. Een dergelijke vlucht boek je namelijk reeds vanaf slechts 257 euro per persoon heen en terug!

Goedkope vluchten naar IJsland

Wanneer je vanuit België of Nederland op een voordelige manier naar IJsland wil vliegen, dan is vliegen met Icelandair voor jou ongetwijfeld de ideale keuze. De vluchten die vanuit Brussel tijdens het seizoen (tot 26 oktober) worden aangeboden zijn steeds rechtstreeks waardoor je geen rekening dient te houden met een mogelijke tussenlanding. Daarnaast staat Icelandair bekend om haar uitstekende service waardoor het altijd erg fijn vliegen is met deze airline. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ben je van plan om een vlucht naar IJsland te boeken, vlieg dan met Icelandair en profiteer van een zo interessant mogelijke kostprijs! Nog goedkoper boeken? Boek je vliegticket met Icelandair naar IJsland dan nu via Connections!