Hostels

Reykjavik en bij uitbreiding heel IJsland profileert zich als een toegankelijke reisbestemming voor iedereen. Daarmee lijkt het peperdure IJsland van vroeger (gelukkig) mijlenver weg. Ondanks het feit dat Reykjavik over enkele uitstekende hotels beschikt opteren heel wat reizigers voor een overnachting in een hostel. Zou jij tijdens jouw vakantie op IJsland ook graag willen overnachten in één van de hostels van Reykjavik? Dat is uiteraard geen enkel probleem. We vertellen je op deze pagina graag alles wat je wil weten over de beste hostels in Reykjavik!

Waarom in Reykjavik in een hostel overnachten?

Hostels zijn tegenwoordig erg populaire accommodaties. Verschillende redenen liggen daarvan aan de basis. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat een overnachting in een hostel mogelijk is tegen een zeer scherpe prijs. Dit zorgt er voor dat je meer budget overhoudt om te besteden aan andere zaken tijdens je vakantie. Dat is echter niet alles. Daarnaast trekt ook het sociale aspect namelijk erg veel reizigers aan. Het is dan ook zo dat je in een hostel veel eenvoudiger contact legt met andere reizigers. Mede omwille van deze reden is overnachten in een hostel erg populair bij jonge reizigers.

Wat zijn de beste hostels van Reykjavik?

In Reykjavik een hostel vinden hoeft geen enkel probleem te zijn. Op moment van schrijven zijn er verspreid over de stad dan ook zo’n twintigtal verschillende hostels terug te vinden. Uiteraard is dit nog maar alleen in Reykjavik zelf. Ook in andere steden op IJsland zijn hostels terug te vinden. Dit geldt bijvoorbeeld onder meer voor de stad in het Noorden Akureyri. Ook in deze stad hoef je doorgaans niet lang te zoeken om een geschikte hostel te vinden voor je vakantie. Ben jij benieuwd naar wat nu precies de beste hostels in Reykjavik zijn? Dat zijn de volgende:

Het Galaxy Pod Hostel in Reykjavik

Eén van de meest opvallende hostels in Reykjavik is ongetwijfeld het Galaxy Pod Hostel. Het betreft hier een futuristisch ontworpen hostel welke zowel beschikt over slaapzalen als over speciale slaapcapsules. Dit hostel is terug te vinden in de directe omgeving van het voetgangersgebied van de hoofdstraat van Reykjavik, namelijk Laugavegur. Het hostel beschikt over gratis parkeermogelijkheden en bovendien is het ook de draadloze internetverbinding voor alle gasten helemaal gratis.

Het Circle Hostel in Reykjavik

Een bekende naam die uitblinkt in afwezigheid in de bovenstaande lijst is het bekende ‘Circle Hostel‘ in Reykjavik. Dit kleurrijke hostel staat er niet alleen om bekend erg gezellig te zijn ingericht, daarnaast biedt ze ook een fantastisch uitzicht over de baai van Faxaflói. Het is mogelijk om dit hostel zowel te overnachten in slaapzalen als in individueel ingerichte privékamers. Verschillende kamers in het Circle Hostel in Reykjavik beschikken bovendien over een zithoek om in te ontspannen.

Voordelig een hostel in Reykjavik centrum boeken

Wil jij graag een hostel in centrum Reykjavik boeken tegen een gegarandeerd zeer interessante prijs? In dat geval zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Probeer bijvoorbeeld je verblijf zo vroeg mogelijk te boeken en tracht de populairste periodes in het jaar te vermijden. Daarnaast loont het de moeite om te overwegen of je op een slaapzaal wil overnachten of niet. Ook op deze manier kan je de kostprijs van jouw overnachting in een hostel in Reykjavik centrum immers behoorlijk drukken.