Groepsreis IJsland

IJsland is een prachtige vakantiebestemming. Elk jaar opnieuw kiezen heel wat mensen van overal ter wereld er dan ook voor om naar dit eiland af te reizen. IJsland heeft alles in huis om er voor te zorgen dat je een onvergetelijke vakantie zal beleven. Gaande van de ontspannende warmwaterbronnen tot de imposante vulkanen en van de sprookjesachtige watervallen tot de bescheiden metropool Reykjavik. Het zijn stuk voor stuk zaken die een groepsreis ondernemen naar IJsland meer dan de moeite waard maken!

Waarom een groepsreis naar IJsland ondernemen?

IJsland is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen van Europa voor wat het ondernemen van een groepsreis betreft. Het boeken van één van  de verschillende groepsreizen naar IJsland zorgt er dan ook voor dat je kan rekenen op heel wat interessante voordelen. Wij hebben de belangrijkste alvast even voor je op een rijtje gezet:

  1. Je kan rekenen op de gezelligheid van een leuke groep mensen;
  2. Er kunnen tijdens een groepsreis nieuwe vriendschappen ontstaan;
  3. Het boeken van een groepsreis is vaak voordeliger dan een individuele rondreis;
  4. Je hoeft niet overal zelf naartoe te rijden;
  5. Je reis wordt volledig voor jou uitgestippeld en georganiseerd;

Veel mensen houden er van om nieuwe landen te ontdekken, maar zien op tegen het maken van een reisschema. Bovendien spreekt het voor zich dat het plannen van een reis evenals het opmaken van een reisplanning heel wat tijd en moeite kost. Deze tijd heeft lang niet iedereen zomaar beschikbaar. Wil jij dus met andere woorden ook zonder zorgen op reis naar IJsland kunnen vertrekken? Zou je bovendien ook tijdens je verblijf op het eiland willen kunnen rekenen op de aanwezigheid van een ervaren gids? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een groepsreis naar IJsland te boeken!

Welke groepsreizen naar IJsland bestaan er allemaal?

Het aanbod met groepsreizen naar IJsland is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Op het ogenblik dat duidelijk werd dat het prijsniveau in IJsland enigszins naar omlaag was gehaald heeft het toerisme op het eiland een flinke boost gekregen. Wat ooit een ver weg bestemming leek is plots ongelofelijk toegankelijk geworden. Ook het sterk toegenomen aanbod met groepsreizen naar IJsland is daar uiteraard mee voor verantwoordelijk. Wil jij ook graag kennismaken met al het moois dat Reykjavik en bij uitbreiding heel IJsland voor jou in petto heeft? In dat geval is het mogelijk om een keuze te maken uit de onderstaande groepsreizen.

1.) De 13-dagen ‘Rondreis IJsland’ van Djoser

Deze groepsreis naar IJsland wordt ondernomen vanuit Amsterdam. Een rechtstreekse vlucht brengt je in zo’n 3 uur en 30 minuten tijd naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Tijdens deze groepsreis zal je kennismaken met verschillende prachtige locaties op IJsland. Zo leg je niet alleen de Golden Cirlce af, daarnaast ontdek je ook het Skaftafell nationaal park en ga je naar Myvattn waar een optionele walvistocht kan worden ondernomen. Aan het einde van de groepsreis behoort ook even ontspannen in de Blue Lagoon tot de mogelijkheden!

2.) 22-daagse groepsreis Faeröer eilanden en IJsland

Wanneer je voldoende tijd ter beschikking hebt kan het eveneens een aanrader zijn om je groepsreis naar IJsland te combineren met een bezoek aan de zogenaamde Faeröer eilanden. Deze kleine eilandengroep wordt vaak over het hoofd gezien en dat is eigenlijk helemaal niet terecht. Ook de ruige kliffen en imposante fjorden van de Faeröer zijn namelijk absoluut het bezoeken meer dan waard!

3.) Lichte wandelvakantie op IJsland

Heel wat mensen willen graag kennismaken met de vele pareltjes van IJsland, maar zijn helaas niet zo goed te been. Voor deze mensen kan het de moeite waard zijn om deze groepsreis naar IJsland van SNP.nl te overwegen. Tijdens deze reis maak je onder meer kennis met de zogenaamde Westmaneilanden en heb je bovendien een goede kans om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Bovendien wordt deze groepsreis naar IJsland ondernomen in kleine groepjes van maximum 8 personen.

Wanneer een groepsreis naar IJsland ondernemen?

De aanbod met groepsreizen naar IJsland is het grootst tijdens de zomermaanden. In het bijzonder de maanden juni tot en met september zijn ongelofelijk populaire maanden om Reykjavik en bij uitbreiding heel IJsland te bezoeken. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat je kan rekenen op ongelofelijk veel zonuren. Zo zal het invallen van de duisternis je geen parten spelen wanneer je bijvoorbeeld een langere excursie aan het maken bent. Ondanks het feit dat veel mensen de voorkeur geven aan een groepsreis naar IJsland tijdens de zomer moet het gezegd dat ook de wintermaanden absoluut hun charme hebben.

Een groepsreis boeken naar IJsland tijdens de wintermaanden zorgt er voor dat je dit prachtige eiland op een compleet andere manier leert kennen. Wanneer er sneeuw is gevallen wordt het oppervlak van IJsland in één klap omgetoverd tot een heus Winter Wonderland. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat je tijdens een groepsreis in de winter niet alle delen van IJsland kan ontdekken. Verschillende delen van het eiland zijn dan namelijk ontoegankelijk. Een reisorganisatie welke een speciale winterse groepsreis naar IJsland aanbiedt is Djoser.be.

Hoe besparen op jouw groepsreis naar IJsland?

Sta jij ook te popelen om op groepsreis te gaan naar IJsland, maar heb je slechts een eerder beperkt budget voor handen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Er bestaan namelijk verschillende mogelijkheden om het prijskaartje van jouw groepsreis naar IJsland te drukken.

  1. Profiteer van vroegboekkortingen bij het boeken van een groepsreis;
  2. Kies voor een groepsreis waarbij er gebruik wordt gemaakt van pensions;
  3. Kies voor één van de minder lang durende groepsreizen naar IJsland;
  4. Vergelijk de groepsreizen naar IJsland bij verschillende reisorganisaties;

Een groepsreis naar IJsland in 2020 boeken

Heb je er altijd al van gedroomd om eens een (groeps)reis te ondernemen naar het prachtige IJsland? In dat geval is het jaar 2020 hiervoor mogelijks het beste moment! Een groepsreis naar IJsland in 2020 ondernemen zorgt er namelijk voor dat je een keuze kan maken uit een ongelofelijk groot aantal verschillende mogelijkheden. Zo kan je niet alleen Reykjavik en haar adembenemende omgeving ontdekken, maar kan je ook een rondreis maken doorheen heel IJsland. Ook het noorden van het eiland heeft namelijk heel wat moois in petto voor haar bezoekers. Het mag dan ook duidelijk zijn, langer uitstellen is helemaal nergens voor nodig, het jaar 2020 is het jaar waarin jij voor het eerst kennismaakt met IJsland!