Reykjavik International Film Festival

Filmliefhebbers die op vakantie zijn in Reykjavik kunnen er genieten van een bijzonder filmfestival. Net zoals ieder jaar vind ook dit jaar het bekende Reykjavik International Film Festival plaats. Dit jaar wordt het festival gehouden van 26 september tot en met 6 oktober. Het evenement staat bekend omwille van de aandacht die wordt geschonken aan films van beginnende film producers.

Daarnaast zijn er inzendingen aanwezig uit meer dan maar liefst 40 landen en wordt er steeds alles aan gedaan om voor voldoende rand-activiteiten te zorgen. Dergelijke activiteiten worden georganiseerd onder de vorm van bijvoorbeeld leuke concerten. Het evenement werd voor de eerste keer georganiseerd in september 2004 en is sindsdien razend populair, zowel onder de IJslanders zelf als onder toeristen.

Meer weten over het Reykjavik International Film Festival?

Is uw interesse in het Reykjavik International Film Festival gewekt en wilt u graag meer informatie? Dat kan! De website van het RIFF is niet alleen in het IJslands, maar ook in het Engels te bereiken. Op de website vind u niet alleen een overzicht van de films die worden getoond (en wanneer ze worden getoond), u zult er verder ook tickets kunnen bestellen en u vindt er eveneens een overzicht terug van de voorbije edities. Indien u interesse heeft om het Reykjavik International Film Festival te bezoeken is een bezoek brengen aan de website http://en.riff.is dan ook zeker en vast een aanrader.