Citytrip

Het boeken van een citytrip naar Reykjavik zit de laatste jaren stevig in de lift! Veel mensen die er voor kiezen om een citytrip te boeken willen dan ook graag kennismaken met een echt bijzondere stad. Dat is Reykjavik absoluut. In eerste instantie is er het feit dat Reykjavik de meest noordelijk gelegen hoofdstad is ter wereld. Ondanks haar uitstraling van een moderne metropool telt deze stad toch slechts 300.000 inwoners. Haar prachtige ligging tussen de Esja berg evenals de fraaie Faxaflóibaai zorgt er voor dat ze ook een uitstekende uitvalsbasis vormt om het eiland te verkennen. Overweeg jij ook om een stedentrip naar Reykjavik te boeken? Hou dan zeker rekening met de informatie die staat aangegeven op deze pagina!

Waarom kiezen voor een citytrip Reykjavik?

Er zijn zo van die steden in de wereld die je meteen bij aankomst vastgrijpen en eigenlijk nooit meer echt loslaten. Reykjavik mag zich met recht en rede zo’n stad noemen. Zelfs een weekend Reykjavik zal je ongetwijfeld nog lange tijd bijblijven. Of dat nu komt door de statige Hallgrímskirkja, door de Esja berg die hoog boven Reykjavik uittorent of door het wel erg bijzondere Perlan laten we graag aan jou over. Hoe het ook zij, Reykjavik is een erg fijne stad die je niet alleen heel wat leuke bezienswaardigheden biedt om te ontdekken, maar ook nog eens over een bruisend uitgaansleven beschikt. Tijdens een citytrip naar Reykjavik mag je ook zeker niet vergeten om even de verschillende restaurantjes van de stad te ontdekken. Ook deze zullen ongetwijfeld je hart weten te stelen!

Een citytrip naar Reykjavik met excursies boeken

Wil je graag een bijzonder weekendje weg boeken, maar vrees je dat  Reykjavik daarvoor net wat te veraf is gelegen? Die vrees is nergens voor nodig! Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie voert Icelandair namelijk frequente vluchten uit naar de internationale luchthaven van Keflavik. Ook de totale vluchtduur naar de IJslandse hoofdstad valt met amper 3 uur en 30 minuten verrassend goed mee. Bovendien kan je eigenlijk je volledige citytrip naar Reykjavik reeds op voorhand vanuit België plannen. Dit geldt zeker ook voor de excursies die je graag wil beleven tijdens je verblijf op IJsland.

In het bijzonder wanneer je slechts een weekend naar Reykjavik boekt is het wel belangrijk dat je, je tijd op IJsland zo optimaal mogelijk weet te benutten. Dit kan alleen maar wanneer je op voorhand een goede planning maakt. Een citytrip naar Reykjavik met excursies boeken is mogelijk bij een reisorganisatie, maar je kan uiteraard ook de excursies los boeken via bijvoorbeeld Getyourguide. Enkele populaire excursies om te overwegen tijdens een citytrip naar Reykjavik zijn:

  • De Noorderlicht-tour vanuit Reykjavik;
  • De iconische Golden Cirkel excursie met een bezoek aan de krater van Kerid;
  • Een dagtour naar het Zuiden van IJsland;
  • Een bezoek aan de relaxerende Blue Lagoon;
  • De FlyOver Iceland-ervaring;

Ontdek tijdens een citytrip naar IJsland het noorderlicht!

We kunnen gerust stellen dat het noorderlicht een werkelijk fantastisch schouwspel is welke iedereen in zijn leven minstens één keer gezien moet hebben. Ondanks het  feit dat er op deze planeet menig aantal landen zijn terug te vinden waar je het noorderlicht kan aanschouwen geldt dat zeker ook voor IJsland. Vanuit Reykjavik worden er dan ook menig aantal prachtige excursies georganiseerd die je kennis laten maken met dit wondermooie natuurfenomeen. Tijdens een citytrip naar IJsland het noorderlicht ontdekken? Het behoort dus eveneens tot de mogelijkheden,… al moeten ookac de weergoden je natuurlijk gunstig gestemd zijn.