Perlan Reykjavik

Ongetwijfeld één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van heel IJsland is het zogenaamde Perlan. Het betreft hier een gebouw welke dateert van het jaar 1988. In principe is het gebouw tot stand gekomen door zes verschillende warmwatertanks welke zich op de Öskjuhlíð heuvel bevinden. Boven op de zes tanks werd een glazen koepel gebouwd. Het betreft hier een koepel van 14 meter hoog welke bestaat uit zomaar even 1176 verschillende glaselementen. Wat veel mensen niet weten is dat je het Perlan in Reykjavik niet alleen van buitenaf kan aanschouwen, je kan het ook bezoeken. Sterker nog, je kan er ook in eten!

Het Perlan restaurant in Reykjavik

Er zijn opvallend veel verschillende functies toe te schrijven aan het Perlan in Reykjavik. In eerste instantie is het zo dat in de tanks natuurlijk warm water wordt bewaard. Dit water wordt gebruikt voor het verwarmen van de IJslandse hoofdstad. Onder de statige koepel van het Perlan bevindt er zich een cafetaria. Deze is gelegen op de zesde verdieping van het pand. Op de zevende verdieping is bovendien een restaurant terug te vinden welke over een uitstekende kaart beschikt. Dit restaurant is één van de beste van Reykjavik. Op de achtste verdieping is er tot slot nog een bar terug te vinden. Het spreekt voor zich dat ook deze bar razend populair is.

Het Perlan museum in Reykjavik

Heb je lekker gegeten in het Perlan restaurant in Reykjavik? In dat geval kan je genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. Dit panoramisch uitzicht ontvouwt zich vanop de zesde verdieping van het Perlan. Dit is werkelijk één van de beste plaatsen om te genieten van een uitzicht over het prachtige Reykjavik. Ook wanneer je van dit uitzicht hebt genoten heeft het Perlan nog wat extra’s voor jou in petto. Het is namelijk zo dat in één van de tanken het zogenaamde Sagamuseum is terug te vinden. Dit Perlan museum in Reykjavik beschikt over een prachtige collectie met wassen figuren uit het oude IJsland.

Populaire locatie voor tentoonstellingen & recepties

Het Perlan in Reykjavik wordt naast bovenstaande eveneens vaak bezocht door mensen die houden van kunst. Onder de koepel, tussen de verschillende tanks is er namelijk een ruimte terug te vinden welke heel wat prachtige, moderne kunst bevat. Daarnaast is er ook een kunstmatige geiser in het Perlan terug te vinden evenals een bescheiden vergaderzaaltje. In deze kleine vergaderzaal worden niet alleen regelmatig beurzen en tentoonstellingen, maar ook recepties georganiseerd.

Tip: Bezoek ook de Strókur in de buurt van het Perlan!

Ben je van plan om het Perlan te bezoeken? In dat geval is het ook altijd de moeite waard om in de buurt een bezoek te brengen aan de Strókur geiser. Deze geiser staat er om bekend tot op moment van schrijven zeer regelmatig uit te barsten. Dit gebeurt nog steeds elke 4 tot 8 minuten. Wanneer je dan toch in dit gebied bent kan je op een steenworp afstand van Strókur ook de Geysir geiser bezoeken. Het is de naam van deze geiser die op vandaag wordt gebruikt om dit natuurfenomeen te benoemen.