Blue Lagoon IJsland

De Blue Lagoon is één van de bekendste locaties op IJsland. Dit zwembad, of eigenlijk een kunstmatig aangelegd meer is gelegen in een oud lavaveld. Dit lavaveld is met mossen begroeid en biedt je een bijzondere beleving. Bovendien is ook de omgeving waarin het meer is gelegen ongelofelijk mooi. Het water van de Blue Lagoon heeft een constante temperatuur van ongeveer 39 graden. Bovendien bevat het water zo’n 2,5 procent zout. In principe is het water van de Blue Lagoon een soort van bijproduct van de geothermische elektriciteitscentrale van Svartsengi. Iedereen die een vakantie onderneemt naar IJsland zou eigenlijk verplicht een bezoek moeten brengen aan deze bijzondere plaats.

Waarom de Blue Lagoon op IJsland bezoeken?

Dat de Blue Lagoon door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de meest populaire locaties op IJsland hoeft eigenlijk helemaal niet te verbazen. In eerste instantie is de Blue Lagoon prachtig gelegen in een landschap vol met (oude) lavavelden. Niet alleen tijdens de zomer, maar ook zeker tijdens de wintermaanden wanneer het heeft gesneeuwd is vertoeven in de Blue Lagoon een ware aanrader. Daarnaast is het zo dat het water van de Blue Lagoon op IJsland ook nog eens rijk is aan mineralen, silicaten evenals blauwwieren. Deze laatste is in de praktijk ook verantwoordelijk voor de lichtblauwe, nagenoeg opalescerende kleur waar het water over beschikt.

De mineralen, silicaten en blauwwieren welke in het water van de Blue Lagoon zijn terug te vinden zouden het water voorzien van helende eigenschappen. Net omwille van deze reden is het zo dat er elk jaar opnieuw heel wat mensen met bijvoorbeeld de huidziekte psoriasis naar de Blue Lagoon komen afgereisd. Het spreekt voor zich dat ook dit een extra interessant voordeel is welke kan worden toegeschreven aan de Blue Lagoon.

Een ronduit unieke spa

Het bad dat buiten in de lavavelden is terug te vinden mag dan voor de meeste bezoekers de belangrijkste reden zijn voor een bezoek aan de Blue Lagoon er is meer. Naast het kunstmatig aangelegd meer is het namelijk zo dat er hier ook een prachtige spa is terug te vinden. Ook hier zijn de vele, voor IJsland kenmerkende geneugten terug te vinden. De spa van de Blue Lagoon is niet alleen de mooiste van het eiland, maar tegelijkertijd ook één van de beste van de wereld. De spa beschikt zowel over een binnen- als buitengedeelte en is een absolute aanrader om te ontdekken. Vier uurtjes in deze spa en je komt er gegarandeerd als herboren uit!

Overnachten in de Blue Lagoon op IJsland

Ben jij ook helemaal weg van de prachtige Blue Lagoon en wil je hier graag meerdere dagen vertoeven? Ook dat is mogelijk. Op de site van de Blue Lagoon zijn namelijk twee verschillende accommodaties terug te vinden. Het gaat hierbij om:

  • Het Silica Hotel;
  • Het Retreat Hotel;

Verblijven in beide hotels is een aanrader. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat hier overnachten niet zo goedkoop is. Voor een overnachting in het Silica Hotel ben je in de praktijk al snel zo’n 535 euro kwijt. Overnachten in het luxueuze… of beter gezegd prestigieuze Retreat Hotel is nog een stuk duurder. Een overnachting hier kost namelijk 1.151 euro of meer. Overnachten op de site van de Blue Lagoon is dus niet goedkoop, maar je krijgt er wel ongelofelijk veel moois voor in de plaats. Niet alleen kan je genieten van heerlijke kamers, daarnaast is ook het uitzicht over de lavavelden werkelijk adembenemend mooi. Zeker een aanrader dus.

Hoeveel kosten Blue Lagoon tickets?

Wanneer jij ook graag wil kunnen genieten van de weldaden van de Blue Lagoon zal je een keuze moeten maken uit twee verschillende opties. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen een Comfort en Premium ticket. Let op, ook de toegangsprijzen voor de Blue Lagoon zijn niet bepaald voordelig te noemen. De kostprijs die in rekening wordt gebracht is afhankelijk van de periode van het jaar evenals van het tijdstip waarop je de Blue Lagoon gaat bezoeken. Vanaf 18h00 ligt de prijs van een bezoek doorgaans wat lager. Een comfort ticket kost gemiddeld tussen de 76 en 85 euro per persoon. Voor een premium ticket ben je gemiddeld tussen de 97 & 106 euro kwijt. Deze prijzen zijn uiteraard per persoon.

Wil je graag niet alleen kunnen genieten van het zwembad van de Blue Lagoon, maar ook van de prachtige spa die hier is terug te vinden? In dat geval zal je rekening moeten houden met een iets hogere kostprijs. Voor vier uur wellness liggen de bedragen tussen de 420 & 560 euro. Let wel, het is sterk aanbevolen om je spa op voorhand te boeken via deze website. Er worden immers slechts een beperkt aantal mensen per keer toegelaten in het wellnessgedeelte. Je moet er behoorlijk wat voor betalen, maar even relaxen in de spa van de Blue Lagoon kan absoluut een verademing zijn!