Auto huren in Reykjavik

Het merendeel van de reizigers die er voor kiezen om IJsland te bezoeken opteren voor het huren van een  auto. Een auto huren in Reykjavik is evenwel uitsluitend interessant wanneer u zich ook buiten de stadsgrenzen gaat begeven. Nagenoeg alle toeristen die Reykjavik bezoeken doen dit gelukkig ook… en met recht en rede. De omgeving van Reykjavik en bij uitbreiding eigenlijk van heel IJsland is namelijk ongelofelijk mooi. Wil jij graag meer te weten komen over de mogelijkheden die er bestaan op vlak van autohuur in Reykjavik? Dan ben je daarvoor hier aan het juiste adres!

Waarom een auto huren in Reykjavik?

Of je er nu uiteindelijk wel of niet voor zal kiezen om een auto te huren in Reykjavik is natuurlijk afhankelijk van het plan dat je voor ogen hebt. Blijf je uitsluitend in Reykjavik zelf? Dan is een huurauto uiteraard overbodig. Ben je echter van plan om te ontdekken wat IJsland ook buiten haar hoofdstad nog allemaal voor moois voor jou in petto heeft? In dat geval is een huurauto eigenlijk absoluut onmisbaar. Het spreekt voor zich dat er vanuit Reykjavik heel wat verschillende tours naar de omgeving worden georganiseerd, maar een huurauto biedt je toch heel wat meer vrijheid.

Bijzonder veel mensen staan er niet voor te springen om in een vreemd land zelf met de auto te rijden. Dat is vaak het gevolg van het drukke verkeer waar rekening mee moet worden gehouden. Dit geldt in het geheel niet voor IJsland, in tegendeel. Eenmaal buiten de hoofdstad (waar het eigenlijk ook nooit echt druk is) liggen de wegen er zelfs veelal verlaten bij. Dit maakt IJsland een uitstekend land om met een huurauto te ontdekken.

Waar een auto huren in Reykjavik?

Mensen die naar Reykjavik in IJsland afreizen doen er eigenlijk goed aan om hun auto reeds te huren op de luchthaven. Voor alle duidelijkheid, het gaat hierbij niet om Reykjavik Airport. Dit is namelijk een landelijke luchthaven welke geen internationale vluchten uitvoert en ontvangt. Op het ogenblik dat je vanuit België of Nederland naar Reykjavik vliegt landt je dan ook op de internationale luchthaven van Keflavik. Op deze luchthaven zijn op moment van schrijven de volgende autoverhuurbedrijven aanwezig:

  1. Alamo;
  2. Budget;
  3. Hertz;
  4. Avis;
  5. Europcar;

Er kan worden vastgesteld dat de bovenstaande autoverhuurbedrijven over een degelijk aanbod met huurauto’s beschikken. Op de luchthaven Keflavik Airport een auto huren zorgt er voor dat je deze op de site van de luchthaven zelf meteen kan oppikken. Na afloop van je vakantie kan je ze uiteraard ook gewoon terug hier afleveren.

Extra aandachtspunt voor jouw huurauto!

Een huurauto in Reykjavik vinden hoeft in principe geen probleem te zijn. Alleen tijdens de zomermaanden (welke het absolute hoofdseizoen vormen voor IJsland) is het mogelijk dat het beschikbare aantal huurauto’s wat tegenvalt. Dit gezegd zijnde is IJsland geen normaal land. Het huren van een standaard persoonswagen is dan ook bij voorkeur geen goed idee, dit zeker niet wanneer je van plan bent om dieper IJsland in te trekken. Een stevige 4X4 is voor jouw vakantie op IJsland dan ook zeker geen overbodige luxe!