Populaire Hotels
Hotel Cabin Reykjavik
Grand Hotel Reykjavik
Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Winkelen
Kaart
Uitgaan
Evenementen
Sport
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Icelandair
Luchthavens
Reykjavik Airport
Keflavik Airport
In de omgeving
Keflavik
Extra
Van oud naar nieuw
Noorderlicht
Hostels


Steeds vaker kiezen reizigers er voor om geen hotel, maar wel een hostel te boeken. Een hostel biedt dan ook verschillende (financiële) voordelen ten opzichte van een gewoon hotel. Een hostel staat er in eerste instantie om bekend mensen samen te brengen. Uiteindelijk is iedereen die er verblijft op reis in een vreemd land en dan kan het wel interessant zijn om kennis te maken met andere mensen en bijvoorbeeld samen naar bepaalde bezienswaardigheden af te zakken. Door deze manier van samen reizen kunt u aardig wat geld besparen.

De hostel zelf is niet alleen erg goedkoop, maar door bijvoorbeeld een huurauto te delen kunt u niet alleen besparen op de huur van de auto, maar kunt u eveneens besparen op de kostprijs van de benzine. Zoals u ziet heeft overnachten in een hostel in Reykjavik heel wat interessants te bieden. Mocht u toch nog niet overtuigd zijn, dan doet u er goed aan om even de informatie op deze pagina uitgebreid door te nemen.

 

Waarom kiezen voor een hostel in Reykjavik?
Zoals in de inleiding van dit artikel reeds kort aangehaald zijn er diverse voordelen verbonden aan verblijven in een hostel in Reykavik of in IJsland in het algemeen. We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat IJsland geen goedkoop vakantieland is, in tegendeel zelfs. De verwachting is zelfs dat IJsland één van de duurste toeristische bestemmingen van heel Europa is. Net daarom gaan veel reizigers op zoek naar mogelijkheden om IJsland te kunnen ontdekken, maar dan wel op een relatief voordelige manier. De hostel komt in die situatie al snel om de hoek kijken. Door gebruik te maken van een hostel verblijft u in een eenvoudige kamer met een basis aan comfort, maar wel tegen een zeer scherpe kostprijs. Wilt u het nog voordeliger? Ook dat is geen probleem, want de meeste hostels bieden eveneens zogenaamde slaapzalen aan waarin u met enkele medereizigers samen een ruimte deelt. Door van een dergelijke mogelijkheid gebruik te maken kunt u nog meer geld besparen.

 

Voor wie is een hostel in Reykjavik niet geschikt?
Het moet gezegd, lang niet iedereen zal zich thuis voelen in een hostel. Hoe gastvrij IJslanders ook zijn, verblijven in een hostel is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Wanneer u tijdens uw vakanties gewoon bent om in een hotel of bijvoorbeeld een appartement te verblijven is het waarschijnlijk geen goed idee om daar deze keer een uitzondering op te maken. Mensen die een zeker comfort willen genieten of die tijdens hun vakantie nood hebben aan extra faciliteiten zoals wellness of sportmogelijkheden hebben niets te zoeken in een hostel. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor mensen die gesteld zijn op hun privacy. Een hostel draait vaak om contact maken met andere reizigers en hoe leuk dat ook kan zijn, ook daar is lang niet iedereen voor te vinden. Denk dus bij uzelf goed na of u zich wel thuis zou voelen in een hostel alvorens deze te boeken.

Geen hostel, maar wel een hotel boeken?
Heeft u na het lezen van bovenstaande toch het idee dat een hostel in Reykjavik of IJsland niet echt iets voor u is? Geen probleem! Op deze website vindt u eveneens een ruim aanbod aan informatie terug over hotels in Reykjavik.

© 2010 - 2013 Reykjavik.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links