Populaire Hotels
Hotel Cabin Reykjavik
Grand Hotel Reykjavik
Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Winkelen
Kaart
Uitgaan
Evenementen
Sport
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Icelandair
Luchthavens
Reykjavik Airport
Keflavik Airport
In de omgeving
Keflavik
Extra
Van oud naar nieuw
Noorderlicht
CitytripIeder jaar opnieuw trekken mensen van over de hele wereld op citytrip om kennis te maken met andere steden. Er zijn heel veel steden in de wereld die het bezoeken waard zijn en we kunnen met recht en rede stellen dat Reykjavik daar één van is. Een citytrip naar Reykjavik is voor veel mensen echter nog steeds een beetje taboe en dat heeft natuurlijk alles te maken met de reputatie van IJsland. Het eiland wordt aanzien als een paradijs voor avontuurlijk aangelegde reizigers, maar andere vakantiegangers zouden er misschien toch maar beter wegblijven... Helemaal fout!

 

Avontuur, maar ook ontspanning
Het klopt inderdaad dat IJsland heel veel avontuur te bieden heeft, maar een citytrip naar Reykjavik kan ook heel ontspannend zijn. Wanneer u er voor kiest om één van de vele prachtige hotels in Reykjavik te boeken kunt u bijvoorbeeld steevast rekenen op heel wat ontspannende faciliteiten. De meeste hotels bieden hun gasten bijvoorbeeld de mogelijkheid om aan hun conditie te werken in een speciale fitnesszaal, maar ook een wellnesscenter mag in de meeste gevallen niet ontbreken. Wanneer u daar dan ook nog eens de meest overheerlijke restaurants bij telt heeft u meteen heel wat interessante redenen om uw volgende citytrip naar Reykjavik te doen.

Bezienswaardigheden in de stad
Hoewel IJsland een bezienswaardigheid op zich is ziet niet iedere vakantieganger het zitten om met een huurauto het woeste landschap van IJsland te ontdekken. Sterker nog, tijdens een citytrip naar Reykjavik durft men zich meestal niet buiten de stadsgrenzen te wagen en hoewel dat op zich best jammer is valt er ook in Reykjavik zelf heel wat moois te beleven. Enkele niet te missen bezienswaardigheden in Reykjavik zijn bijvoorbeeld de zogenaamde Hallgrímskirkja, Perlan, het Árni Magnússon en nog zoveel meer. Verder op deze website is overigens een uitgebreid overzicht terug te vinden van alle bezienswaardigheden in Reykjavik.

 

Vlieg in amper 3 uur naar IJsland
In tegendeel tot wat de meeste reizigers vermoeden ligt IJsland niet zo ver verwijderd van België en Nederland. Vanuit Brussel biedt bijvoorbeeld Thomas Cook Airlines een rechtstreekse vlucht aan naar Keflavik. Indien u een citytrip naar Reykjavik overweegt dient u te weten dat het niet mogelijk is om te landen op de luchthaven van Reykjavik (tenzij met een binnenlandse vlucht). De luchthaven Keflavik is dus voor de meeste reizigers de eerste kennismaking met IJsland. Keflavik ligt op zo'n 50 kilometer van Reykjavik. Er loopt een uitstekende autosnelweg tussen beide plaatsen waardoor u in slechts een half uurtje tijd reeds in Reykjavik kunt staan.

Uitstekende bestemming voor een citytrip
Zoals u kunt zien is Reykjavik absoluut een uitstekende bestemming voor een citytrip. U vindt er alles wat u maar kunt verwachten van een vakantiebestemming. Het mooie weer mag het dan vaak laten afweten, de prachtige hotels, vele eetgelegenheden, diverse uitgaansmogelijkheden, uitnodigende bezienswaardigheden en nog zoveel meer maken dat iedereen in zijn of haar leven absoluut eens kennis gemaakt moet hebben met het prachtige IJsland of in ieder geval met haar hoofdstad Reykjavik.

© 2010 - 2013 Reykjavik.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links